Monday, June 13, 2011

Father's day Breakfast / Desayuno para el Dia del Padre

FATHER’S DAY BREAKFAST

Potatoes Nest
6 serving
3 Cups of shredded potatoes
2/3 Cup Oil or melted butter
Salt, Pepper

Instructions
Mix all the ingredients and put 1/3 of the mix on a muffin mold, press the mixture to the bottom and sides. Preheat the oven at 350 degrees; put them in the oven for 40 minutes or until brown. Let them cool down before you take them out

Eggs with Ham or Bacon

6 eggs
¼ cup of cream or milk
1 cup of cut ham or bacon

Instructions
Brown the ham or bacon in a pan with a little of Non-stick Spray. Take the ham or bacon out of the heat. Put the eggs in the pan and add the ham or bacon when the eggs are still runny. Cook them to preference. Then Fill the potatoes nest with the eggs.


Crepes with Mocha filing
Crepe
6 servings
1 ½ Cups of flour
3 eggs or 4 egg whites
½ cup of milk
3 TBS of oil
Salt
Mix all the ingredients, the mixture should be creamy but not thick, heat a medium size pan, spray it with non stick spray, pour about 1/3 cup and move it in a circular movement to cover the whole pan. When the sides of the crepe dry it’s time to turn them, cook them for a minute. Put it on a plate and spread the mocha filling, then roll it up.
Filling
1 cup of chocolate chips
½ stick of butter
1/2 tsp of instant coffee (Optional)
Orange peel (optional)

Melt the chocolate over a pot of water, make sure no water gets in the chocolate because it won’t melt, when the chocolate is soft add the rest of the ingredients and mix well. Take it out of the heat and you are ready for crepes, cupcakes or big cakes!
For side you could add a small fruit salad with berries or if you preferred vegetables Julianne style with butter



Desayuno para el día del Padre

Nidos de papas

3 tazas de papas ralladas
¼ taza de aceite o mantequilla derretida
Sal y Pimienta

Instrucciones
Mezclar todos los ingredientes, pone 1/3 de taza en cada molde individual, apretar contra el fondo y los lados. Precalentar el horno a 350 grados y poner a cocinar por 40 minutos o hasta que estén doradas. Dejar enfriar antes de sacar de los moldes.

Huevos con jamón o Tocino

6 huevos
¼ de taza de crema o leche
¾ de taza de jamón o tocino picado

Instrucciones

Dorar el jamón o tocino, sacar del fuego. Poner los huevos y la leche, cuando los huevos estén casi cocinados agregar el jamón o tocino, y cocinar a gusto. Rellenar los nidos y a comer

Panqueques rellenos con Crema Mocha
1 ½ taza de harina
3 huevos o 4 claras
½ taza de leche
3 cucharadas de Aceite
Sal

Mezclar todos los ingredientes, el batido masa debe ser cremoso pero no muy grueso. Calentar un sartén mediano y rociarlo con aceite, poner 1/3 de taza de batido y con un movimiento circular cubrir todo el sartén. Cuando los lados del crepe estén secos hay que darlo vuelta y dejarlos por un minuto. Sacarlo y rellenarlo.

Relleno

1 taza de chocolate molido
¼ taza de mantequilla
½ cucharadita de café instantáneo
Ralladura de naranja

Derretir el chocolate a baño María, cuando este blando agregar el resto de los ingredientes y mezclar bien. Cuando este suave sacar del fuego y ya esta listo para rellenar panqueques o tortas. De acompanamiento puede ser verduras Julianne o ensalada de fruta